vrijdag 12 juli 2024

Net over de grens: Bad Münstereiffel

Hou je van nostalgische stadjes? Of geef je de voorkeur aan shoppen in outletwinkels? Als je naar Bad Münstereiffel gaat, hoef je niet te kiezen. Dit leuke dorpje in de Duitse Eiffel heeft het allebei. Eeuwenoude vakwerkhuisjes die moderne (kleding)merken verkopen. 


Voor ons mazzelaars in Limburg is het slechts een uurtje rijden. En dan ben je gelijk in een heel andere wereld.  Een plek waar dit soort idyllische huisjes het decor bepalen. 

In elk zo'n huisje verkoopt een (kleding)merk zijn collectie, zoals hier Only. 




Ook cafés, restaurants en hotels zijn gehuisvest in sfeer. 

En overal mooie details!




Sommige huizen zijn gewoon bewoond, zoals dit tiny exemplaar hieronder. Hoe leuk is deze!


Naast kleding zijn er ook genoeg souvenirwinkels. En vergeet de Lindt zaak niet (waar ze de lekkerste chocolade verkopen!) 


Het centrum is niet zo groot, je bent in een dagdeel wel uitgekeken. Maar dan kun je nog altijd om de stadskern heen lopen, waar je na een wandeling van zo'n 2 kilometer omhoog getrakteerd wordt op een prachtig uitzicht. 






Bad Münstereiffel is een officieel Kneipp-kuuroord. De Kneippmethode is genoemd naar Sebastiaan Kneipp, een priester die in de 19e eeuw de heilzame werking van de natuur propageerde: warm en koud water, zonlicht en gezonde lucht. 

Natuurlijk is er dus ook een Kneipp-winkel met een waterbron ervoor (die kom je overigens op meer plekken tegen).


In het park nabij het centrum kun je 'wassertreten: wandelen door een waterbassin. 


Wat me wel opviel tijdens ons bezoek was de leegstand van veel panden en werktuigen die de rust een beetje verstoorden. Later begreep ik waarom: dit gebied is in 2022 enorm getroffen door wateroverlast en wordt dus druk opnieuw opgebouwd. Bij sommige winkels hingen foto's in de verder lege etalage. Beelden die de enorme ravage toonden die de hevige regenval had veroorzaakt. Daaronder de mededeling: wegens watersnood voorgoed gesloten. Triest want het dorpje heeft zoveel potentie. 

Mocht je in de buurt zijn, zeker een bezoek waard!

Liefs,
Carolien

5 opmerkingen:

  1. Wij zijn er ooit geweest. Fijn dat je met al die mooie foto's de herinneringen weer even boven bracht. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi, al die gevels en dat waterpad, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Carolien. Wat een leuk stadje, ik hou hier zo van. Dus de naam Kneipp, is niet zomaar verzonnen. Als ik weer op vakantie ga naar Zuid-Limburg hou ik het in gedachten. .Fijn weekend Groetjes van Brigit

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oeh dat waterbassin, alleen al daarvoor zou ik er heen gaan. Ziet er allemaal prachtig uit. Wie weet een citytripje voor ons achter Maastricht aan...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik wil jullie allemaal laten weten dat er een geweldige kans is voor individuen of bedrijven om een ​​lening te krijgen van de heer Pedro, een kredietverstrekker die mij een lening van $ 800.000 heeft verstrekt om mijn bedrijfsproject te financieren tegen een jaarlijks rendement van 2%. De heer Pedro is een vriendelijke, zachtaardige man die met investeerders werkt en ze bieden ook een investeringsleningprogramma aan om elk bonafide bedrijf over de hele wereld te financieren.
    Neem contact op met de heer Pedro
    via e-mail: pedroloanss@gmail.com
    Whatsapp-nummerWhatsapp: +393510140339.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!