vrijdag 30 augustus 2024

Reading between the lines

Altijd als ik iets hoor of lees over iets wat me leuk lijkt, dan noteer ik dat in een speciaal schrift. Zo staat het vol met lijstjes van boeken die ik nog wil lezen, plekjes in de eigen provincie die ik wil bezoeken, of vlak over de grens, leuke tentjes waar ik eens wil eten... Soms komt er weer wat nieuws bij en dan weer kan ik iets afvinken, zoals dit leuke doorkijkkerkje in het Belgische Borgloon


Reading between the lines wordt dit mooie kunstwerk van 10 meter hoog ook wel genoemd. Het bestaat uit 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat en door die stapeling blijf je van alle kanten een doorkijk zien naar de omgeving.  En die was heel mooi, want zo ver je kijkt zie je appel- en perenbomen. Hier wil ik in bloesemtijd nog wel eens terugkomen.




Voor de mooiste foto kun je het beste 's avonds gaan. En dan wachten tot de zon mooi ondergaat en steeds weer een nieuw effect geeft.



Sowieso is Borgloon een heel mooi gebied om te wandelen. Er zijn heel wat routes uitgezet en vooral geocachers kunnen er hun hart ophalen.


Het fruit hangt overal letterlijk voor het plukken.


En schattige huisjes als deze...

Ik bezocht het klooster van Colen en van daaruit liep ik door de velden. Daar kwam ik nog een kunstwerk tegen met de naam Untitled #158. Een ronde constructie met een uitzicht van 360°, ontworpen door een Schotse architect. Ook hij gebruikte latjes (maar dan van hout) waardoor je ook een leuk ruimtelijk effect hebt.


"Het kunstwerk heeft als doel de bezoeker een speciale ervaring te geven die refereert aan het religieuze en doet denken aan rondwandelen in een klooster" zo staat het op internet beschreven.


In dit gebied staat nog een derde kunstwerk, het zwevende kapelletje. Dat lukte niet meer qua tijd, dus die blijft geduldig in mijn schriftje staan om een andere keer te worden afgevinkt. 

Heb jij ook van dit soort lijstjes en wat staat erop?

Liefs,
Carolien

5 opmerkingen:

  1. Wow, wat een prachtige foto's van deze doorkijkkerk!
    Ja, die lijstjes heb ik ook, en ook sterretjes op google maps. Door al die sterretjes zie ik de kaart bijna niet meer ;) In België nog niet zoveel, dus daar kunnen nog wel sterretjes bij.
    Alledaagse mensen heb ik inmiddels af kunnen strepen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk! Heb je Alledaagse mensen in Valkenburg gezien of ergens anders? Haha die sterretjes, leuk idee!!

      Verwijderen
  2. Mooi, staat ook al lang op ons lijstje :) Els DDFZ

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh doen hoor! Is het ver rijden voor jou? Voor ons een uurtje!

      Verwijderen
  3. Werkelijk prachtig! En zo knap gemaakt ook. Wat zijn mensen toch creatief.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!