vrijdag 27 september 2024

Er is post!

 Aanstaande dinsdag is het 'world postcard day'. We sturen helaas steeds minder traditionele post de laatste jaren, dat vind ik jammer. Laatst vroeg ik onze stagiair om iets per post te versturen en ik zag vanuit mijn ooghoeken dat hij aan Google ging vragen waar het adres op de envelop moest komen te staan. Hij had het nooit eerder gedaan! 

Zelf ben ik een groot liefhebber van post. Ik vertelde jullie al dat ik dit jaar mee doe aan het Zusterhood project, waarin je voor een groep 'zusters' creatieve post maakt in een bepaald thema. Het meest recente thema van een van de deelnemers was: bomen. Ik maakte een boekje met deze boom als voorkant. De wortels borduurde ik erbij.



Afgelopen week kreeg ik post van mijn penvriendin uit Canada. Zij stuurde me een jaarkalender met elke maand een mooie foto van Alberta, de streek waar zij woont. Bij elke maand had ze een envelop bevestigd met daarin een kaart/brief en een klein cadeautje. Ik vond het zo'n leuk idee. Een beetje een adventskalender maar dan voor een jaar.

Ik besloot er eentje terug te maken, maar dan in de vorm van een boekje. Gelukkig heb ik oude boeken genoeg, dus ik vond al gauw een geschikt exemplaar.

De titel : the collector, vulde ik aan door er de woorden 'of months' onder te stempelen. Een verzameling van maanden dus.

Ik haalde de binnenpagina's eruit en plakte twaalf bruine enveloppen aan elkaar door de flappen van de ene envelop aan de andere vast te maken. Je werkt steeds met twee enveloppen en de achterkant van die enveloppen lijm je weer vast aan een nieuwe set. Zo krijg je een bladerbaar boekje. 



In elke envelop zit een brief of een kaart en een klein plat cadeautje. 


En de voorkant kun je vervolgens ook nog leuk versieren. 

Volgende week gaat het boekje op de post, samen met nog wat andere kaartjes voor Postcrossing. Ook zo'n leuk initiatief!

Stuur jij nog wel eens traditionele post?

Liefs,
Carolien

PS Als je je afvraagt hoe ik aan dat leuke, blikken brievenbusje kom, het is te koop bij Sostrene Grene voor 6 euro!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lief dat je een berichtje achterlaat!