vrijdag 4 oktober 2024

MENS, wat leuk om te doen!

Het blijft leuk om het magazine waaraan ik meewerk zelf thuis in de bus te krijgen. Drie keer per jaar geven wij als zorgorganisatie dit magazine uit. Het wordt huis-aan-huis verspreid in acht gemeenten. Het is het leukste onderdeel van mijn werk.  


Soms komen de onderwerpen letterlijk op mijn pad. Al eerder vertelde ik over de mevrouw die via Marktplaats keukenstoelen bij me kwam ophalen. Bleek ze een heel mooi verhaal te hebben. Als bijna tachtig jarige reist ze nog alleen de hele wereld rond. Daarover vertelde ze in dit nummer.


En bij de pluktuin waar ik altijd kom, sprak ik met de eigenaresse over haar carriereswitch: van kantoor naar een eigen bloementuin. Dat werd ook een artikel.



Vaak ook krijg ik onderwerpen via collega's door. Zo tipte een collega me dat er een Marokkaanse vrouwengroep is die ging kopen voor eenzame ouderen uit de wijk. Ik schoof aan tafel aan voor een interview en mocht ook nog mee-eten :) 
De vrouwengroep bestaat uit Marokkaanse vrouwen die allemaal vanuit hun geboorteland naar Limburg zijn gekomen. Elke donderdag komen ze samen, van jong tot oud, om te kletsen en te koken. En dat al 15 jaar lang. Deze middag kookten ze voor de buurt, wat heel goed werd ontvangen.


Zo'n vrouwenvereniging triggert me altijd wel. Samen leuke dingen doen, er voor elkaar zijn. Als ik met pensioen ben denk ik dat ik er zelf eentje ga opzetten :)

En voor de rubriek 'op het bankje' zoeken de fotograaf en ik een willekeurig bankje op in onze regio om daar naast iemand plaats te nemen en over die ontmoeting te schrijven. Deze keer was dat Lambert die net terug kwam van de bakker met een zak verse broodjes en besloot even op het bankje van de zon te genieten. Tijdens ons gesprek kwam naar voren dat hij een mini museum aan huis bleek te hebben. Grappig hoe in elk gesprek altijd iets onverwachts naar boven komt.


Het meisje op de cover wil trouwens prof voetbalster worden. Zoveel mensen, zoveel dromen.
Nu op naar het volgende nummer!

Liefs,
Carolien 



2 opmerkingen:

  1. Een heerlijk blad vol mooie verhalen. Fijn om te ontvangen en lekker te gaan lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie verhalen Carolien. Heel begrijpelijk dat je dit, het leukste onderdeel van je werkt vind .Ik zie net dat je MENS magazine online kan lezen, ga ik zeker doen. Mooi weekend gewenst, groetjes van Brigit.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!